Πρόσκληση για συγγραφή επιστημονικής εργασίας στον τιμητικό τόμο για τον Νικηφορό Μανδηλαρά

Άρθρο από τα "Κορωνιδιάτικα Χρονικά" τεύχος 130

Αξιότιμοι κ. κ.

Ο Σύλλογος Κορωνιδιατών Νάξου αποφάσισε να τιμή­σει τον Νικηφόρο Μανδηλαρά, άξιο τέκνο της πατρίδας μας, με την έκδοση τιμητικού επιστημονικού τόμου. Έτσι θα αναδειχθεί και αξιολογηθεί πληρέστερα και υπό το φως των εξελίξεων η πολιτική, επιστημονική και δημο­σιογραφική συμβολή του στη διαμόρφωση απόψεων, θέσεων και προτάσεων στο χώρο της κοινωνίας, της πολι­τικής, της επιστήμης. Ο τόμος αυτός θα περιέχει πρωτότυ­πες μελέτες, που θα αναφέρονται κατά προτίμηση σε γνωστικά πεδία, στα οποία αναπτύχθηκε και αναλώθηκε το ενδιαφέρον και η δράση του Μανδηλαρά, ήτοι:

  • στην πολιτική θεωρία και πράξη.
  • στην προάσπιση των πολιτικών, ατομικών και κοινω­νικών δικαιωμάτων.
  • στη δημοσιογραφία, με εστίαση στη συμβολή της για την ανάδειξη σύγχρονων προβλημάτων π.χ. στη διατή­ρηση του περιβάλλοντος και του τοπικού πολιτισμού.
  • στην εξέλιξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Με την παρούσα επιστολή μας απευθυνόμαστε προς όλους όσοι επιθυμούν να τιμήσουν τον Νικηφόρο Μαν­δηλαρά. συμμετέχοντες με εργασία τους στον υπό έκδο­ση τόμο.
Αν επιθυμείτε να ανταποκριθείτε στην πρόσκληση μας, παρακαλούμε να μας παραδώσετε τα προς δημοσί­ευση δοκίμια έως την 30η Σεπτεμβρίου 2009.
Το κείμενο σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 15 δακτυλογραφημένες σελίδες. Κατά τη σύνταξη των υπο­σημειώσεων παρακαλούμε να ακολουθήσετε τις εξής οδηγίες, για λόγους ομοιομορφίας και διευκόλυνσης των επιμελητών της έκδοσης:
Το δοκίμιο σας θα διορθώσετε οπωσδήποτε μία φορά. Οι εργασίες, εκτυπωμένες, αν είναι δυνατόν, με συνοδευ­τική δισκέτα Η/Υ ή CD, παρακαλούμε να αποστέλλονται στη διεύθυνση:
Σύλλογος Κορωνιδιατών Νάξου, Κρίσσης 83 - Άνω
Κυψέλη - Αθήνα, ηλεκτρ. διεύθυνση: emoutsopoul@ote.gr

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Με τιμή
Για το Δ.Σ.του Συλλόγου Κορωνιδιατών Νάξου
Ο Πρόεδρος
Εμμ. Μουτσόπουλος

Επιμελητές της έκδοσης

  • Ιωάννης Σιδερής , Φυσικός, Δ/ντής Σχολείου Τηλ. 697-2121379
  • Στυλιανός Σιδερής, Φιλόλογος Τηλ. 210-2831863
  • Β. Φραγκουλόπουλος. Νομικός - Οικονομολόγος Τηλ. 697-4072780
  • Στέφανος Ψαρράς, Φιλόλογος-Ιστορικός, Δ.Φ. Τηλ. 697-4828783

Σημείωση: Το κόστος έκδοσης του επιστημονικού τόμου ανέλαβε εξ' ολοκλήρου η Νομαρχία Κυκλάδων, όπως είχαμε γράψει σχετικά στο ευχαριστήριο του Συλλόγου στο τεύχος Νο 129 του περιοδικού μας. Η συμβο­λή του Αντινομάρχη Κυκλάδων Λάζαρου Θεόφιλου στην παραπάνω απόφαση ήταν ουσιαστική και πολύτι­μη. Τον ευχαριστούμε θερμά.